[ و در گفتار دیگرى که از این مقوله است فرمود : ] از مردمان کسى است که کار زشت را ناپسند مى‏شمارد و به دست و زبان و دل خود آن را خوش نمى‏دارد ، چنین کسى خصلتهاى نیک را به کمال رسانیده ، و از آنان کسى است که به زبان و دل خود انکار کند و دست به کار نبرد ، چنین کسى دو خصلت از خصلتهاى نیک را گرفته و خصلتى را تباه ساخته ، و از آنان کسى است که منکر را به دل زشت مى‏دارد و به دست و زبان خود بر آن انکار نیارد ، چنین کس دو خصلت را که شریف‏تر است ضایع ساخته و به یک خصلت پرداخته ، و از آنان کسى است که منکر را باز ندارد به دست و دل و زبان ، چنین کس مرده‏اى است میان زندگان ، و همه کارهاى نیک و جهاد در راه خدا برابر امر به معروف و نهى از منکر ، چون دمیدنى است به دریاى پر موج پهناور . و همانا امر به معروف و نهى از منکر نه اجلى را نزدیک کنند و نه از مقدار روزى بکاهند و فاضلتر از همه اینها سخن عدالت است که پیش روى حاکمى ستمکار گویند . [نهج البلاغه]
پایگاه اطلاع رسانی مباشر
نقد قابل نقد
یکشنبه 90 اسفند 28 , ساعت 9:42 عصر  

 

 

نقد قابل نقد

     با ورق زدن صفحات الکترونیکی موجود در اینترنت و نگاهی نقادانه به ابهام و سوالی تامل برنگیز دچار می شوی. آنجا که مطالبی را مشاهده می کنی که بی حد و مرز بر صفحات به نگارش در آمده است. و اگر از نویسنده ی برخی از این مطالب خواسته شود که آنچه را در فضای مجازی جرات یافته است بنویسد آیا حاضر است در حضور جمعیت نیز به زبان آورد؟ آیا فضای مجازی و دیده نشدن و ناشناس بودن می تواند دلیل بر دریدن پرده ی حیا و بیان هر مطلبی باشد؟

آیا براستی بیان بسیاری از مطالب که در سایت ها و وبلاگ ها نگاشته می شود ضروری است؟ بطور مثال, آیا شرح و توضیح ویژگی های خاص زنان و توضیح جزیی ترین مطالب آنان ضرورتی دارد؟ آیا این گونه مطالب براستی چه مجهولی از زندگی ها را می گشاید و کدام گره کور در زندگی ها را می گشاید؟ آیا بیان و توضیح ریزترین مسائل باسم مطالب علمی اهانت به ساحت علم و عالمان حقیقی نیست؟

اگر بر این باور هستیم که دنیای غرب در گریز از اخلاق و انسانیت گوی سبقت از همگان ربوده و جامعه ی غربی بیمارترین فضای بشری است و اگر مشاهده می کنیم که زن در دنیای غرب در حد وسیله ای برای تبلیغ کالاها و جذب مشتری تنزل یافته است و همین مایی که این همه شبکه های ماهواره ای و مخرب بودن برنامه های ضد اخلاقی آن را گوشزد نموده و نظر اکثری مردم بر خطر عظیم فرهنگی این هیولای رسانه ای برای خانواده ها و نوجوانان است , پس چه می شود که در صفحات وبلاگ ها و سایت ها به اسم آگاهی دادن هر سخنی را می نویسیم!! اگر بر قدرت تصویر بعنوان قوی ترین وسیله ی رسانه ای باور داریم, پس چه می شود که قوه ی تصویرگری ذهن و خیال را به فراموشی سپرده و در نوشته ها هیچ حریمی را مراعات نمی کنیم!!  

اگر به دیده ی خرد و نقد منصفانه بنگریم می بینیم که بیان بسیاری از مطالب در صفحات وب توسط کاربران تنها به منظور تهییج و تحریک مخاطبان بوده وهدف دیگری را دنبال نمی کنند و همین قلم ها در مسیر تخریب فکر و روح و ترویج لاابالیگری به کار افتاده اند.

و آنچه دردآور است دچار شدن سایتهاو وبلاگ هایی به چنین موضوعاتی است که سمت و سو و هدف اولیه آنها خدمت به فرهنگ غنی و ارزشمند ایران اسلامی عزیزمان بوده است.

بسیاری از تیترها و عناوین موجود در صفحات گویای نادیده انگاشتن جماعت عظیم و متنوع مخاطبان و بلکه بی توجهی به رسالت قلم است. همان قلمی که مورد سوگند پروردگار بوده و این خود بیانگر جایگاه مقدس قلم می باشد.

و بلکه باید گفت اینگونه تیترها و مطالب حکایت از غفلت نویسنده از نگاه امامی دارد که همچون معلم و استاد, نوشته هایمان را می خواند و مهر تایید و رد در کنار آن قرار می دهد. همان کسی که غایبش پنداشتیم و با غایب تلقی کردنش هر چه خواستیم نوشتیم . (ن)

 


نوشته شده توسط موسی مباشری | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

پایگاه اطلاع رسانی مباشر

موسی مباشری
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 102 بازدید
بازدید دیروز: 9 بازدید
بازدید کل: 152410 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

حج وزیارت [30]
دعا [49]
زندگی نامه چهارده معصوم(ع) [36]
[آرشیو(3)]
نوشته های پیشین

حدود اطاعت از والدین
بایگانی مناسبت ها
آیا ولی فقیه از ولایت تکوینی برخوردار است؟
آیا مقام امامت از نبوت بیشتر است؟
نماز یک انقلاب بزرگ
اعمال شب لیل الرغائب
رمضان ولیله القدر
شعبان ومناسبتها
مقالات دینی
مقالات ویادداشت ها
عمومی
نامه 31نهج البلاغه
تفاخر نعمت
مقام حضرت عباس علیه السلام
مشورت با زنان وشبهاتی در این مورد ( 24/9/90 )
کشتی نجات
مسابقات
شبهات
عید نوروز
عکس
امربه معروف ونهی از منکر
نقد یک نقد
آسیب شناسی نحوه اجرای نماز جماعت در مدارس
عرفه وعید قربان
اعتکاف
زندگینامه حضرت معصومه (س)
درسی در محضر استاد
احادیث
لوگوی وبلاگ من

پایگاه اطلاع رسانی مباشر
لینک دوستان من

نهِ/ دی/ هشتاد و هشت
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

کتاب مکارم الاخلاق
خطبه غدیر- بخش اول : حمد و ثنای الهی
خطبه غدیر-بخش دوم : فرمان الهی برای مطلبی مهم
خطبه غدیر- بخش سوم : اعلان رسمی ولایت و امامت دوازده امام علیهم
خطبه غدیر-بخش چهارم : بلند کردن امیرالمومنین علیه السلام بدست رس
خطبه غدیر-بخش پنجم : تاکید بر توجه امت به مسئله امامت
خطبه غدیر- بخش ششم : اشاره به کارشکنی های منافقین
خطبه غدیر- بخش هفتم : پیروان اهل بیت علیهم السلام و دشمنان ایشان
خطبه غدیر- بخش هشتم : حضرت مهدی عجل الله فرجه الشریف
خطبه غدیر -بخش نهم : مطرح کردن بیعت
خطبه غدیر - بخش دهم : حلال و حرام ، واجبات و محرمات
خطبه غدیر-بخش یازدهم : بیعت گرفتن رسمی
ضرورت امامت و ولایت پس از ختم نبوت
امت واحده درقرآن
امّت واحد
[همه عناوین(81)][عناوین آرشیوشده]